Mamah Bandung's Blog

Sedap Rasa

Pempek Keriting

Bahan:
500 gr daging ikan
1 sdm penyedap masakan
2 sdm gula pasir
1 sdm garam
150 ml air
350 gr tepung sagu

Cara Membuat:
1. Campur daging ikan dengan air sedikit demi sedikit sambil uleni hingga rata, masukkan garam, gula, penyedap masakan. Aduk rata.
2. Masukkan tepung sagu, aduk sampai kalis dan tidak lengket di tangan.
3. Cetak adonan dengan pirik kuningan. Setelah selesai, rebus dalam air mendidih, sampai Pempek Kriting terapung, angkat, hidangkan dengan cuko.

January 29, 2010 - Posted by | Ikan

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: