Mamah Bandung's Blog

Sedap Rasa

Nasi Sushi

Bahan:
1 kg beras Jepang
50 ml mirin
150 gr gula pasir
5 gr garam
150 gr cuka

Cara Membuat:
1. Cuci beras Jepang sampai bersih, kemudian ditiriskan.
2. Masak beras hingga menjadi nasi.
3. Dalam keadaan hangat campurkan dengan sisa bahan, aduk hingga rata dan biarkan sebentar hingga dingin.
4. Nasi siap untuk dibuat sushi.

Tips
* Selalu gunakan beras Jepang untuk membuat nasi sushi yang ukurannya pendek dan lengket setelah dimasak.

January 29, 2010 - Posted by | Japaness Food

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: